Lansering Idag – eko och vegan

Lansering Idag – eko och vegan

Idag den 1 juni hissar vi flaggan för några nya härliga viner som lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment! Två vin som jag lyfter här i bloggen är det ekologiska och veganska vinet Brochet som är ett otroligt trevligt vin.

Idag lanseras alltså två ytterligare viner från ekologiska Brochet i Systembolagets fasta sortiment, det mousserande vinet Brochet Blanc de Blancs samt vita vinet Brochet Grenache Blanc. I och med detta har franska Brochet fem viner på Systembolaget och positionerar sig som en av Systembolagets mest framstående vinproducenter. Samtliga viner från Brochet är veganska.

IMG_4070 IMG_4071

Brochet har på bara några år etablerat sig med fem storsäljande viner på Systembolaget. Bakom framgången ligger ett målinriktat och troget arbete med att skapa högkvalitativa, ekologiska och prisvärda viner. Vinmakaren och ägaren Frédéric Brochet själv är en stor naturvän, pionjär inom ekologisk vinproduktion och dessutom hängiven sitt arbete med att skapa minsta möjliga avtryck på miljön. Vinerna har sedan lanseringen i Sverige fått mycket höga betyg av svenska vinpressen.

IMG_4072

Mer om Brochet

Brochet är ett varumärke inom det franska vinhuset Ampliedee baserat i Loiredalen. Ampliedee grundades av Frédéric Brochet 1995. Frédéric hade redan som barn ett stort intresse för vin och gjorde egna projekt på familjens lilla vingård. Meningen var att skulle gå en akademisk bana och han utbildade sig till forskare men efter sin doktorsexamen i smak lät han följa sitt hjärta och väckte liv i familjens små vingårdar. I och med detta lade Frédéric grunden till det idag stora vinhuset Ampliedee med en handfull olika varumärken.

Frédéric Brochet är en passionerad vinmakare med stor kunskap och intresse för både natur, vetenskap och vin. Med honom i spetsen ligger företaget i framkant vad gäller utveckling av nya mer miljövänliga metoder i företagandet.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *