Acai

Acai

Acai (Ah-Sigh-EE) är ett litet mörklila bär, som tillhör frukten av ett inhemskt sydamerikanskt palmträd av släktet Euterpe.

Acaibäret växer på höga palmer i de låglänta kustområdena i Brasilien. Palmerna sträcker sig mer än 25 meter upp i himlen. De som skördar dessa bär måste klättra upp i dessa palmer för att skörda för hand.  Acai har vunnit stor popularitet sedan tusentals år tillbaka och är än idag ett högaktat bär. Sedan antiken har de inhemska indianstammarna använt Acai i medicinskt syfte. Idag används bären flitigt i de brasilianska surfar-kulturerna som ett energitätt livsmedel och superfood. Dessa fantastiska bär frystorkas vanligen för att sedan malas till pulver. Pga bärens känslighet fraktas de direkt efter skörd för att sedan tas omhand.

Rent näringsmässigt är Acai ett riktigt antioxidant-kraftpaket, späckad med enkla och fleromättade fettsyror. Bären är också en källa rik på vitamin C och många andra mikronäringsämnen såsom polyfenoler och flavonoider. Utöver sin fantastiska färg har Acai Power en rik och krämig konsistens med en lätt syrligt mild smak som påminns om choklad och bär. Det är pricken över i att blanda upp i en smoothie eller milkshake, att röra ner i yoghurten eller müslin eller blanda i dina favorit dessertrecept.

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *