Äntligen – Sveriges första Rawfood Glass

Äntligen – Sveriges första Rawfood Glass

Hej Hanna!

Du har precis lanserat din egen (och sveriges första) Rawfood glass. Så otroligt spännande! Men innan vi pratar mer om det kan du väl lite kort berätta om din bakgrund och varifrån ditt intresse för Rawfood kommer.

Min mamma har varit vegetarian långt innan jag föddes, så jag är till stor del uppväxt med vegetarisk mat. Något större fokus på hälsomat var det väl inte precis… Jag hade ett stort intresse för allt sött redan som mycket liten. Det intresset lever kvar, men vad som är så fantastiskt med rawfood-sötsaker är att man blir så nöjd och inte bara vill ha mer.

Jag är inte en äkta rawfood ätare, då det slinker ned ett och annat uppvärmt, speciellt på vintern och på resor, men, jag försöker äta så mycket rawfood som möjligt. Blev intresserad av rawfood då min bror (red anm: Mattias Zaunshirm som är grundare av Green Earth) lade om sin kost och blev rawfood vegan. Han blev så pigg, lugn och fokuserad och han blev en inspirationskälla för mig. Sen tycker jag att det i rawfood sammanhang ofta är en vänlig och hjärtlig stämning och det är också en inspiration.

Vilken är din matfilosofi?

Mycket grönsaker, helst ekologiskt, bär, frukt, bra fetter och så tror jag att det är bra att äta på hyfsat regelbundna tider och njuta av det man får tag på. Det blir inte alltid så perfekt, men, härligt att känna tacksamhet ändå. Sen älskar jag goda sötsaker också J Tycker mycket om auyrveda. Skulle gärna lära mig mer om att kombinera auyrveda och rawfood.

Lily och Hanna’s Rawfood Ice Dream. Läckert namn! Varifrån kommer idén till denna?

Tack! Lily är min dotter och inspiration till glassen. Vi gick till en naturläkare för Lilys eksem förra våren och enligt dem behövde hon öka sitt intag av nyttiga fetter och minska intaget av onyttiga fetter (animaliska och transfetter). Då vi båda älskar god glass började vi experimentera med rawfoodglass hemma och jag blev riktigt förvånad att det var så gott. Kändes lite som en dröm att kunna äta både gott och med bra ingredienser, så då blev det Ice Dream.

När kan vi komma åt och köpa dessa delikatesser och vilka spännande smaker kommer de i?

De har precis kommit ut I butikerna och det känns fantastiskt roligt. Glassarna finna i tre smaker. Alla har samma bas av vatten, blötlagda cashenötter, kokossocker, kallpressad kokosolja och äkta vanilj. Sen har de lite olika smaksättning:

Chocolate Love Energy är med rawfood kakao och är som en underbart god chokladmousse-glass

Crème Caramel Coconut Bliss är med extra äkta vanilj en mycket gräddig glass som smakar som en kombination av crème caramel och kokos.

Cinnamon & Cardamom Spice Delight är en gräddig och kryddig glass med kanel och kardemumma. Den är inspirerad av indisk kulfi och chai te.

Alla ingredienserna är ekologiska.

Många härliga ekologiska och hälsomedvetna affärer och caféer i Stockholm, Göteborg, Järna, Uppsala och Visby har tagit in dem. Jag är så tacksam för alla fina kunder som varit så positiva och velat ta in vår glass. Du kan läsa HÄR var du kan köpa glassen.

 

 

Några snabba frågor

 

Vilken frukost åt du imorse?

En lyx-chiagröt med raw kokosolja, rawfood kakao, gojibär, lite havssalt, lite färska blåbär, mums.

Vilka är dina top 3 superfoods om du får välja?

Superfoods är ju underbara, för min del gillar jag mest att äta sådant som jag tycker är både extra gott och nyttigt. Därför blir min lista så här:

Raw kokosolja, då den är så mjuk, god och mysig, underbar doft och smak.

Blåbär är en favorit sen jag var barn och plockade bär i skogen. Fantastiskt gott och mysigt att plocka själv i skogen.

Raw choklad som nibs, pasta eller kakao tycker jag också är riktigt härligt

Även mycket sugen på att prova chaga, men har inte haft chansen än.

 

Nämn 3 livsmedel i ditt skafferi respektive kylskåp som du inte kan vara utan.

Avokado är så gott och tillfredställande, perfekt som den är med lite salt.

Gröna blad för att de är så nyttiga och härliga.

Nu till sommaren alla underbara bär jordgubbar, hallon, blåbär mums.

 

Din favoritpryl i köket.

Har en pelargon i köket nu som gör mig glad varje dag.

 

Vem/vilka inspirerar dig?

För mig är Dalai Lama är en fantastisk inspiration som är full av vänlighet och värme mot alla trots alla hemskheter som hänt i hans liv och i Tibet.

 

Vilken är din favoritmat?

Gaspacho med avokadoröra, mums!

 

Hur ser den perfekta dagen ut för dig?

Det finns så mycket härliga saker att göra och många perfekta möjligheter, tex ut i naturen med sol, bad, cykling och härlig mat i fina vänners sällskap. Jag tycker om meditation och andlig utövning också. Jag hoppas få chansen att vara med på något fint retreat i sommar.

 

Framtidsdrömmar / visioner

Som mamma känns det ju viktigt att ge lilla Lily en bra uppväxt och få vara tillsammans med henne så mycket som möjligt. Jobbmässigt så vill jag fortsätta jobba med rawfood glass, ta fram glassar som passar olika typer av människor. Jag tycker innehållet glömts bort i glassbranschen och att det finns för få hälsoalternativ. Just det skulle vara roligt att utveckla vidare. Sen är jag mycket sugen på att ägna mig mer åt meditation, har haft turen att få undervisning av fantastiska buddistiska lärare och jag skulle vilja träna på att omsätta deras underbara lära till min egen verklighet, men, nu för tiden är det mest glass och Lily 😉

För mer information om Lily och Hannas Rawfood Ice Dream klicka på länken HÄR.

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 comment