Boosta ditt Immunförsvar

Boosta ditt Immunförsvar

Vintertid och förkylningar avlöser varandra. Vår förskola hade sitt innan jul och nu är alla friska och krya.  Jag har haft min beskärda del av hosta och nu ÄNTLIGEN åter i vardagspulsen. Oj, vad man uppskattar att vara frisk och vital när man har haft sämre dagar innan! Det finns några nyckelsaker man kan göra för att hålla sitt immunförsvar i schack.

 

De klassiska råden:

 1. Tvätta händer ofta.
 2. Undvik att peta i mun och näsa, samt att bita på naglarna.
 3. Se till att sova ordentligt.
 4. Stressa ner.
 5. Ät bra mat från grunden, inga halvfabrikat.
 6. Mycket c-vitamin, både i form av kosttillskott men även frukt och grönt.

Mina råd:

 1. Vistas utomhus minst en halvtimma per dag. En rask takt samtidigt som du andas in genom näsan 4 gånger och sedan ut genom munnen 4 gånger. Varför inte som Anthony Robbins: -in-in-in-in – I -Love-My-Life. Mata detta under promenaden och jag lovar dig att du kommer må bättre.
 2. Ät näringsrik mat i MÄNGDER och krydda med av diverse kosttillskott. Var inte rädd att öka på dosen på d-vit, c-vit, aloe-vera t ex.
 3. Våga krydda maten eller smoothien ordentligt. Gurkmeja, chilli, cayenne, kanel, ingefära. Alla dem är dunder för immunförsvaret.
 4. Ta den där första stunden i sängen efter att du vaknat och va lite tacksam för en gångs skull. Det finns mycket att vara tacksam över. Börja med din familj, sedan släkt o vänner, arbetskamrater, jobb, händelser och den där fantastiska blå himlen.
 5. Sätt dig med papper och penna i lugn och ro och börja Goal mappa. Dröm dig iväg och skriv ned allt det som du vill vara/göra/ha – utan begränsningar! Se ditt liv utifrån. Hur ser det ut, springer du i det berömda ekorrhjulet? Kan du ta dig därifrån? Har du en plan? Bara där börjar saker o ting att vända på sig och stressen släpper – NÄR vi har en riktning!

MINA 3 SÄKRA KORT
Då förutom c-vit, d-vit, omega, superfoods, gröna smoothies, vitamin-mineral. När kroppen behöver det där lilla extra.

Imunförsvaret

Forever Aloe Vera Gel
Ekologisk aloe vera från plantan Barbadensis Miller. 100% inre gelé från plantan. Grym för kroppen, slemhinnorna och immunförsvaret, invärtes och utvärtes.

Holistic Chaga
Medicinalsvamp som man gör te av. Drickes under dagen för att stärka immunförsvaret.

PUKKA Mushroom Gold
Ekologsik blandning av maitake, reishi och shittake svamp med NutigetsTM (sjögräs, spirulina och ingefära). För att stötta ett hälsosamt ekosystem.

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *