Crudo betyder RÅ på Italienska! Nya ekologiska sommarviner!

Crudo betyder RÅ på Italienska! Nya ekologiska sommarviner!

I båten Kung Carl anlände vi till Aquaria och presslanseringen av Crudos nya ekologiska sommarviner från Italien.

IMG_8258

Det var en fantastisk och riktigt varm dag när vi bjöds in att titta, smaka och få lite kunskap om Crudos nyheter. 3 fantastiska sådana. Vinerna provade vi tillsammans med en gigantisk bläckfisk-meny från Den Gamle och Havet. Jag är ingen större bläckfisk-fan med Bläckfisken med Vitlök och citron var gudomlig!

imo1791pjomt2cightch

amcbixjrbfraj2ca1odtbläckfisk med räkor och citron

Ekologiska vinserien CRUDO har precis lanserats på Systembolaget. Samtliga Crudo-viner är friska, fruktiga och aromatiska och serveras iskalla som drink eller till sommarens fisk, skaldjur, sallader och medelhavsmat. Crudo betyder RÅ på italienska. På etiketten slingrar sig en bläckfisk.

Crudo Cataratto Zibibbo

IMG_8259  IMG_8261
Crudo Catarratto Zibibbo kommer från Sicilien och är ett friskt och torrt vin med aningens sötma och toner från ananas och fläder – en storfavorit hos oss alla! Bland det godaste vinet jag har smakat!
Pris: 79 kr.

Crudo Negroamaro Rosato

c4k9xhrcvs6jx4qdm5ff
Crudofamiljens rosévin heter Crudo Negroamaro Rosato och kommer från Italiens klack, Apulien. Färgen är ljust rosa och smaken är frisk, fruktig och aromatisk med inslag av mogna röda bär, rosa grapefrukt och vinbär. Vinet görs på den inhemska druvan i Apulien, negroamaro, som nästan uteslutande odlas här. Traditionellt används negroamaro till kraftiga och rustika röda viner med mycket färg men som rosé ger den lätta, eleganta viner med aromatisk och frisk profil.
Pris: 79 kr.

Crudo Prosecco

diggl3ouj8or3qifmc6q
Vi förflyttar oss till regionen Treviso i Veneto i nordöstra Italien. Härifrån kommer Crudo-seriens prosecco, Crudo Prosecco, som görs av den lokala druvan i Treviso, glera. Crudo Prosecco har en torr, frisk och fruktig smak med färska aromer av päron, gröna äpplen, mandarin och mineraler. Crudo Prosecco har ren eftersmak med härliga mineraler.
Pris: 79 kr.

Sammanfattningsvis var det ett lyxigt arrangerat evenemang med fantastisk lunch på en härlig uteservering i nästintill tropisk hetta. Fina människor och mycket skratt 😉

IMG_8263  IMG_8264

IMG_8262  IMG_8265

IMG_8267 IMG_8266

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *