Därför ska du använda serum

Därför ska du använda serum

Serum är en given produkt i de flestas skönhetsrutin. Och så även i min. Serum tränger ner djupare i huden och jobbar i de djupare hudlagren till skillnad från krämerna som ofta jobbar i det yttersta hudlagret.

Serum innehåller mycket mycket små molekyler till skillnad från din dag- och nattkräm och kan sannerligen göra underverk för din hy.

Huden består av tre lager; överhud, läderhud och underhud. Krämer jobbar på den översta hudlagret medan serumen letar sig djupare ner. Att jobba med fler hudlager än bara överhuden kan göra underverk för din hy.

Det finns många olika serum och de fuktgivande serumen är stort på den skandinaviska marknaden pga vårt klimat. Det finns även serum för anti-age, för att dämpa rodnader (rosacea) och serum som hjälper mot pigmentfläckar. Har men fler behov kan man använda två olika serum, men de flesta nöjer sig med ett för att få det där lilla extra.

Det brukar räcka med ett par droppar av serumet efter rengöring morgon och kväll för att sedan lägga på dag- respektive nattkräm. Jag har testat ett flertal serum under åren men några som jag gillar extra mycket just nu är följande;

ESSE Serum R6, 15 ml. Ca pris 389 kr.
img_0864
Innehåller en hög dos Hyaluronsyra som påskyndar den djupverkande effekten och förbereder huden för en efterföljande produkt. Detta serum innehåller mängder av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna och ett extrakt av probiotika som ökar antalet och mångfalden av godartade mikrober på huden. Underbar doft och konsistens. Skall dock undvikas dagtid då huden utsätts för miljögifter. Ekologisk.
Mer info HÄR.

AnneMarie Börlind Orange Blossom Energizer, 50 ml, ca pris 299 kr.
img_0870
Orange Blossom Energizer C-Vitaminkur – Innehåller extrakt från ekologiska apelsiner och morotsolja samt doft av apelsinblom. Doftar fantastiskt och ger huden fin lyster! Högkoncentrerat extrakt av C-vitaminrika blodapelsiner, vitaminer, mjölksyra och allantoin som stimulerar hudens produktion av kollagen, neutraliserar fria radikaler, ger fukt och skydd. Betakaroten från morotsolja ger fin lyster åt huden. Ett skyddande täcke av finaste kallpressade vegetabiliska oljor ger näring till huden utan att kladda. Passar extra bra till torr, stressad och trött hud.
Mer info hittar du HÄR.

Dr. Organic Snail Gel, 30 ml, ca 198 kr.
img_0867
Detta ansiktsserum innehåller snigelslem från Helix Aspersa Muller, och tillsammans med olivbladsextrakt, och jojobakärn extrakt ger detta serum en utslätande effekt som absorberas snabbt och lämnar huden mjuk och smidig. En stark antioxidant, som ger både fukt och näring och verkar anti-aging.  Ger en ganska neutral doft. Finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker.

PICAUT Hydra Miracle Serum, 30 ml, ca pris; 699 kr.
img_0858
Detta är ett intensivt återfuktande serum med fuktgivare från naturen i form av djuphavsalger, tamarindfrukt, havtorn och hyaluronsyra. Ett biopatent “tredje generationens hyaluronsyra” stimulerar cellförnyelsen och bygger upp huden inifrån och förbättrar Anti Age-effekten. Serumet är en seg gelé som är starkt återfuktande och ger en smidighet lyster till huden. Innehåller mestadels ekologiskt certifierade ingredienser.
Mer info HÄR.

Madára SOS Hydra Repair Intensive Serum, 30 ml, ca pris 429 kr.
img_0862
I Mádaras produkter gifter sig den nordiska naturen med vetenskap. Det hårda och kalla klimatet i norden har utvecklat växter, rötter och blad med extraordinära egenskaper. Fuktserumetär baserat på en formel som arbetar på att återställa hudens naturliga fuktbalans, samt att öka hudens egna fuktreserver. Dermatologiskt testad med vetenskapliga bevis att återfukta huden.
Mer info HÄR. Finns bla att köpa hos Åhlens, men även närbutiker som Naturligt Snygg, Eleven och Lyko.

Estelle & Thild Biohydrate Thirst Relief Vitamin Serum, 30 ml, ca pris 299 kr.
img_0860
Ett vitaminrikt serum som mjukgör, balanserar och ger huden en helt ny lyster. Hyaluronsyra tillför huden optimalt med fukt medan ekologiskt lakritsextrakt jämnar ut och korrigerar hudtonen.
Resultat: Återfuktar och balanserar huden, förstärker den naturliga lystern och mjuknar upp hudstrukturen. Härlig doft och tunn konsistens som lätt går in i huden utan att kladda. Ekologisk certifierad.
Finns att köpa på bla Åhléns, Apotea, Kicks, Eleven och Lyko.
Mer info HÄR.

 


 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *