Fermenterad Kokosolja

Hejsan!

Här i Dalarna skiner solen som aldrig förr och vi har 21 grader i solen!! Lillen sover som ett ljus ute i vagnen och jag sitter på altanen och jobbar – Underbart!!

Som jag har nämnt tidigare så är kokosoljan grym för det mesta. Matlagning, i smoothies, till desserter, att smörja in kroppen med och att göra en hårinpackning med. Den innehåller laurinsyra som är en lättsmält fettsyra och med det väldigt lättupptagligt för kroppen. Det finns olika varianter på kokosolja och de bästa är såklart de kallpressade, ekologiska varianterna som inte är oupphettade! Jag plockar alltid på mig de burkar som har vackrast kristaller 😉 Jag inbillar mig att de är bäst, och andra sidan så försvinner ju dem om/när oljan smälter.

Aman Prana är ett märke som har fokuserat på diverse produkter från kokosnöten. Med en kokosolja som är fermenterad är de ganska unika på marknaden. En smaksak huruvida man gillar den bättre än icke-fermenterad. De har även produkter som socker från kokosnöten, en grövre variant på socker från samma källa, mörka sockerbitar och en blandning av kokos-socker och kakao (choklad) – Intressant blandning och mycket bra till desserter! OBS; kolla in kristallerna!

Ha en underbar dag!
Aloha!

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 comments

 • Hej!
  Först vill jag säga att jag tycker din blogg är underbar. Alltid mycket ”matnyttigt” man kan ta till sig! 🙂

  Du skriver om att du smörjer kroppen med kokosolja, är det denna ovan du menar eller finns kokosolja i mer flytande form? Du har även nämnt att du använder kokosolja istället för solcreme, vilket skydd kan man räkna med där? Ger den verkligen samma skydd som en vanlig solcreme?

  Må så gott däruppe i Dalarna! 🙂

  Kram Eva

 • Hej Eva,
  Tack för ditt inlägg! Det stämmer att jag smörjer kroppen med kokosolja, och det är bara sååå bra! Du kan egentligen använda vilken kokosolja som helst så länge den är av br kvalité, dvs raw och ekologisk! Jag använder just nu Renee Voltaires, eftersom jag köpte upp ett gäng burkar som de hade prismärkt fel i butiken 😉

  När det kommer till solskydd så vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Jag har bara använt kokosolja på kroppen. Den har ett visst spf-skydd men jag har läst att det ligger på 5-10, mao inte speciellt högt. Exempelvis så var jag och min pojkvän i Brasilien i två veckor för ett par år sedan och vi hade 35-38 grader varje dag, och det ska tilläggas att vi låg på stranden i princip varje dag! Vi var sju stycken so umgicks där och jag var en av få som inte brände mig öh när vi var där.

  Min erfarenhet är att kokosoljan både skyddar (även om det är ett lågt spf), fuktar och är näringsmässigt toppen för huden. Jag tror ändå att det är oerhört viktigt att ha ett starkt skydd inifrån, med mycket rawfood, superfood, oljor och a-vitamin. För mig var det oerhört tydligt att kroppen sa ifrån nr den hade fått tillräckligt med solljus. Sista dagen innan vi skulle åka hem från Brasilien kunde jag bara ligga i solen en halvtimma, annars skulle jag ha bränt ihjäl mig. Det var precis som om kroppen hade fått nog – fullständigt!!

  Personligen använder jag sk naturliga solkrämer i ansiktet och då så högt spf jag bara kan. Forskning visar att de kemikalier som finns i solkräm idag, och som sägs skall vara ett skydd mot uv-strålningen, har nu istället visat sig reagera annorlunda i huden efter att kemikalierna i solkrämerna har blivit utsatta för solens strålar. För mig är det en självklarhet att det inte är bra att lägga kemikalier på kroppen för att sedan utsätta sig för både värme och strålning!

  Lycka till!
  /Kristina

 • Eva,

  Jag glömde tillägga att alla kokosoljor har en flytande konsistens, eller snarare en mjuk konsistens, så det är enkelt att smörja på kroppen!

  /Kristina