Go Coconut I sommar!

Go Coconut I sommar!

Ingen kan ha missat hur mycket jag älskar kokos – i alla dess former! Man kan ha det till/i allt, det är jädrans nyttigt och gott som sjutton. Jag minns när jag bodde i Kalifornien och vi var och hälsade på en familj i LA. Mamman i familjen kunde inte sluta att berömma min hud. Jag sa då att det enda jag kletar på huden (förutom att jag åt rawfood på den tiden) är raw Organic coconut oil.

Det är någonting alldeles särskilt med just kokosoljan (den ekologiska och kallpressade givetvis, bara det bästa är gott nog ;-). Lägg den på huden och den bara smälter in, återfuktar, ger näring och glow. Helt fantastisk!!

IMG_5292

Kokosolja – en-allt-i-ett-kur

Kokos har en rad hälsovårdande egenskaper. Den sägs bla vara bra mot eksem och psoriasis. Även för immunförsvaret då det innehåller laurinsyra.På sommaren är kroppen extra utsatt för solljus och värme och av den anledningen är kokosolja en bra näringsboost för kroppen och håret. Några konkreta användningsområden för kokosolja är:

IMG_5294

 

1. Naglarna
-mjuka upp torra och nariga nagelband genom att massera in några droppar varje dag.

2. Huden
-värm oljan i ett vattenbad eller enklare…när du stiger ut ur duschen och huden fortfarande är varm. Fördela kokosoljan över huden som smälter in och gör den mjuk och behaglig.

3. Håret
-kokosolja är magiskt som hårkur till kluvna toppar. När du har smörja in huden efter duschen ta då resterande som du har i handflatorna och stryk över håret när det fortfarande är blött. Ta inte för mycket utan det som är kvar i händerna efter insmörjning av kroppen – det brukar vara lagom mycket och ger håret både fukt och glans.

4. Fötterna
-fila fötterna, ev gör ett fotbad och smörj in ordentligt med kokosolja. Sätt på sockorna och låt fötterna absorbera näringen och fukten ordentligt.

5. Munnen
-att gurgla munnen med en tsk kokosolja tar både bort bakterier men även beläggningar på tänderna. Har du ilningar så är detta starkt att rekommendera då jag själv använder kokosolja i detta syfte. Efter att du gurglat och dragit runt kokosoljan väl i munnen under ett par minuter så spotta!! Du vill inte svälja detta. Ta en ny sked fräsch kokosolja istället och svälj.

6. I smoothies
– ät kokosolja varje dag för dess hälsosamma innehåll av lättsmält energi och laurinsyra. Tag en tsk/msk direkt ur burken. Eller proppa dina smoothies med denna gudomliga olja. Ganska smaklös (även om jag älskar den lätt kokossmakande oljan) och passar till allt. En bra stekolja som tål höga grader bättre än olivolja och rapsolja.

Det finns många fina märken att välja mellan och de finns att få tag i i vanliga livsmedelsbutiker runtom i landet. Kolla bara att den är ekologisk och kallpressade, ej blekt.

 

IMG_5296 IMG_5294

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *