Recept Raw Chokladbollar

 

Raw Chokladbollar (30-40 st)

1 låda färska dadlar (fontana)
5 dl blandade nötter (walnötter och cashew)
1/2 dl riven kokos
1/2 dl honung
2-4 msk raw chokladpulver (beroende på hur stark chokladsmak du önskar)
Krossade nötter till garnering

Blanda allt i en matberedare och kör på full styrka tills smeten blir tillräckligt fast. Smeten skall utgöra en boll som fortfarande är något klibbig. Smaka av och tillsätt mer chokladpulver, nötter, kokos för em mer fast konsistens. Rulla stora eller små bollar och stoppa i frysen 1.5 timma innan servering! Dessa kan med fördel förvaras i kylen tills det är dax att äta dem.

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 comments

 • Dom kör vi i mixern direkt hehe! Tack för receptet.
  MVH
  DAG

 • OMG!!! Så gott! Jag kommer å hälsar på dig bums! 🙂 Slår dig en pling i morgon dear! Hann du förresten beställa selitin + grönt proteinpulver till mig, 2 burkar av vardera? Puss o kram

 • Jag fick ett tips från en kollega att titta in här men detta är nog inte min grej. förstår inte varför man ska lida ionödan. Att vara den riktiga gräddsåsen på frdagskvällen för att äta spenat är inte meningen med mitt liv.
  Du verkar vara övertygad om motsatsen.
  råbollarna ser goda ut föralldel.

  P.

  • Hej P,
   Tack för ditt inlägg. Jag förstår att det inte riktigt är din grej, och det baserar jag tydligt på din okunskap i ämnet. Här handlar det inte om att byta ut gräddsåsen mot spenatblad, även om man kan tro det? Varför rekommenderade din kompis sidan från första början om du inte har ett intresse av hälsosam mat???? Och vad menar du med att Lida i onödan? Jag tror inte jag har skrivit någonstans på hela siten; Ät mera RAWFOOD och LID utan bara helvete…?????
   Återkoppla gärna och berätta. Nyfiken!
   MVH
   Kristina

   • Tack för ditt svar Kristina!
    Jo mina kolegor är mycket för Rawfood och jag har väl varit lite nyfiken men ändå känt att det inte harit min grej liksom. Jag gillar visserligen det äkta (som rawfood verkar vara ändå)men det känns som om man missar mycket annat. Och hur kul är det att äta gräs egentligen? Ärligt! Jag gillar mjölk ju men ja du fattar. Fast vad har man att förlora på att testa? Det kanske ger väldigt mycket tbx.
    En detox till att börja med kanske…
    Mvh
    P.

 • Raw Chokladbollar verkar jummie! Går det att blanda in lite ”RAW Lakrits” för att få lite lakrtissmak i bollarna också – eller blir det för märklig smak?
  M V H
  Lakritsälskaren

  • Hej Lakritsälskaren,
   Det går alldeles utmärkt att blanda i Lakrits, testa o känn om det passar dig! JAg skulle nog ändå rekommendera att göra rena chokladpraliner med Lakrits, istället för att blanda med nötter.
   Lycka till!
   /k