Lyxiga ekologiska oljor från Loelle & Sara Nomberg

Lyxiga ekologiska oljor från Loelle & Sara Nomberg

Loelle har många fantastiska produkter i sitt sortiment, rena fina ekologiska oljor och tvålar. Jag har testat deras arganolja som är helt fantastisk och blev för övrigt min dotters räddning av hennes eksem.

Några nya favoriter som jag har testat nu är deras rosvatten som man kan spraya på efter rengöring, alt spraya på under dagen för en uppfräschning. Sedan har vi deras ljuvliga morotsolja som är rik på både vitamin A och E, betakaroten och antioxidanter. Passar perfekt som solskydd eftersom den är både skyddande och reparerande.

En nyhet är nu att, Loelle tillsammans med den ekologiska hudvårdsexperten Sara Nomberg, lanserar en exklusiv serie med kaktusfikonfröolja, en av världens mest exklusiva oljor.

Lite kort om Kaktusfikonfröolja

Kaktusfikonfröolja kallas för Moder Jords gröna hudelixir och med sitt extremt höga innehåll av E vitamin och näringsämnen är den välförtjänt av sitt namn. Nu lanserar Loelle tillsammans med hudvårdsexperten Sara Nomberg en lyxig och näringsrik serie med oljan, först på svenska marknaden!

Med sitt extremt höga innehåll av E vitamin, linolsyra, polyfenoler och essentiella fettsyror är kaktusfikonfröolja skinfood utan dess like. Den tunna serumliknande oljan går snabbt och djupt in i huden och det höga innehållet av E vitamin minskar aktivitet från fria radikaler och hindrar därmed för tidigt åldrande, uppkomsten av fina linjer och förbättrar hudens elasticitet. Linolsyrans antiinflammatoriska och balanserade egenskaper gör den även effektiv på att behandla aknebenägen hud. Den lyxiga oljan passar alla hudtyper och ger huden fantastisk näring på djupet!

Kaktusfikonfröolja, även kallat Barbary Fig Seed Oil, kommer från växten kaktusfikon, en 3-6 meter hög växt som växer vilt i Marocko. I frukten finns små hårda kärnor och av dessa krävs cirka 1 ton för att ta fram en liter kallpressad olja. Den tidskrävande framställningen gör den näringsrika oljan till en av världens mest exklusiva.

Loelles grundare hämtar kaktusfikonfröoljan direkt från ett kvinnokooperativ i Marocko som de har ett nära samarbete med. Tillverkningen görs för hand av berberkvinnor och oljan bidrar till en bättre välfärd för kvinnorna och deras familjer. Kaktusfikon hjälper även till att minska den hotande ökenspridningen i området.

IMG_2580

FÖRDELAR MED KAKTUSFIKONFRÖOLJA

• Extremt rik på E vitamin, linolsyra, polyfenoler och essentiella fettsyror

• Neutraliserar fria radikaler som ansvarar för hudens åldrande
• Minimerar fina linjer
• Förbättrar hudens elasticitet

• Balanserar fettproduktionen och dess antiinflammatoriska egenskaper gör den lämplig för behandling av akne

• Minskar porers storlek
• Återfuktar torr hud

Pris: Face oil, 30 ml, 499 kr.  Mer info HÄR
Pris: Rose water, 100 ml, 139 kr.  Mer info HÄR
Pris: Morotsolja, 30 ml, 89 kr. Mer info HÄR

Loelles kaktusfikonfröolja serie är 100% ekologisk, kallpressad och av högsta kvalité. Säljs i onlinebutiker, hälsofackhandeln, loelle.se samt på bysara.se

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *