SLUT med nariga händer!

SLUT med nariga händer!

Gissar att fler än jag brottas av torra nariga händer när hösten faller på. Kylan torkar lätt ut huden och det gäller att ha bra redskap som håller och skyddar händerna från att torka ut. Några tips till skönare händer är följande.

 1. Drick mycket vatten och bra teer som fyller på med fukt inifrån.
 2. Se till att ha en skön, mjuk och återfraktande handtvål ståendes i badrummet. En favorit här är ekologiska estelle & thilds Spring Rose blonde handtvål, 149 kr.
  img_0322
 3. Peela händerna ibland med en peelingcreme. Jag tar vad jag har hemma. Det kan vara en ansiktsskrub, kaffesump eller annat. Ett fint alternativ är Rituals sortering mirakel scrub, 125 kr.
  img_0325
 4. Handmask. Likaväl som vi använder ansiktsmasker bör vi ibland använda intensiva handmasker som ger den där extra boosten på djupet. Ett tips är att peela händerna ordentligt innan. En favorit här är Sephoras Aloe Vera hand mask, 50 kr. Du trär på plasthandskarna som består av en sås av bla glycerin, olika oljor och hyaluronsyra. Sitter på med dessa i 20 min och effekten blir faktisk betydligt mjukare, lenare och fylligare händer.
  aloe-vera-mask
 5. Handkräm. Det är viktigt att ha bra och intensiva handkrämer lite varstans. Jag kommer på mig själv med att ha en i väskan, en på toaletten, åtminstone på två av fyra toaletter, en i köket och en vid sängen. Några favoriter här är följande:

  – Esse hand cream, 159 kr.
  img_0329
  Denna produkt innehåller prebiotika som ger näring åt de godartade miroberna på bekostnad av de ogynsamma.
  Marulaolja rengör på djupet och innehåller antioxidanter som försvagar de fria radikalerna
  Kigelia jämnar ut hudtonen så att solfläckar syns mindre.
  Rooibos minskar melanotiskt pigmentering, har en anti-aging effekt, är antioxidant och reparerar solskador.

  -Dr Organic hand & nagel elixir med snigelslem, 200 kr.
  img_0327
  Denna handkräm med snigelslem kanske känns lite otippat men ack vilken grym produkt. Den lugnar, återfuktar och slätar ut och känns allmänt fräsch.

  -Crabtree & Evelyn ultra-moisturizing hand therapy, 109 kr.
  img_0314
  En intensiv kräm med sheasmör och makadamiaolja som mjukgör och skyddar.

  -Marrocanoil hand cream, 319 kr.
  img_0320
  En lyxig och intensiv handkräm med hudvårdande argan- och avokadoolja. Kakao-, shea- och mangosmör reparer och skyddar torra händer. Absorberas snabbt och gör dem mjuka och smidiga. Parabenfri.

  -C/o Gerd eco hand cream with seed oil from Cloudberries, 89 kr.
  handcream-co-gerd
  Denna härliga produkt innehåller sheasmör och c-vitaminrik hjortronfröolja som återfuktar, ger näring och skyddar. Den har en behaglig doft av mandarin.

  – AVOPLEX high-intensity hand & nail cream, 280 kr.
  avoplex

  En handcreme baserad på avocado som innehåller protein, olja och antioxidanter. Ger maximal återfuktning till så väl händer som naglar.

  6. Skydda händerna med varma vantar i vinter så slipper du utsätta händerna för slitage genom vind, kyla och kall fukt.

   

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *