Snygg makeup – Steg för Steg

Snygg makeup – Steg för Steg

I förra veckan blev jag sminkad av Diana Tillström. Diana jobbar till vardags som makeup artist, utbildar på Björn Axén Academy, samt tv4. Läs mer om Diana och hur du kan boka hennes tjänster på  styleoffice.se

Jag fick med mig en en steg för steg guide på en lyxig festmakeup. Några små tips här och var. Jag kommer att dela med mig av dessa här nedan tillsammans med bilder på före-efter jobb 😉

Jag vet att det finns fler med mig som tycker det är svårt att få till även den enklaste make-up ibland. Att jag fick en avancerad glam make behöver en tydlig punktlista med bilder för att, dels jag själv skall komman ihåg vad som gjordes, och dels för att ge dig som läsare, en enkel steg för steg guide så att du kan göra din egen make. Några proffstips och trix delar jag givetvis också med mig av nedan.

GRUNDEN

 1. Grunda med en fuktspray. Du vill ha en väl rengjord och fuktad hud innan du sätter igång.
 2. Preppa med Sóley Birta ögonkräm på torra partier. Typiskt runt ögat, kinder, tinningar. Fingertoppar eller pensel avgör du själv.
 3. Grunda med ett tunt tunt lager av Sóley eyGLÓ för ytterligare fukt.
 4. Med Pür correcting primer korrigerar du hudtonerna så att de blir mer jämna. TIPS: Jobba från näsryggen och utåt.
 5. Med pensel lägger vi ett tunt lager av Image Foundation.

  IMG_4682     IMG_4687 

ÖGON

IMG_4629   IMG_4628

 1. Dutta på 4-in-one som bas på ögonlocket. Denna produkt både skyddar, ger fukt och ser till så att ögonskuggan/-orna sitter bättre.
 2. Tryck på ögonskuggan Pür Eyepolish, gärna med en lätt fuktad pensel. Viktigt att vänta tills den har torkat ordentligt innan du tonar. TIPS: Har du som jag ett ögonlock som hänger ner aningen mer än det andra så dra gärna upp skuggan något högre på det ögat, vilket får det att se like ”öppet” som det andra.
 3. Använd Pür 4-in-one puder. En aningens mörkare variant än den tidigare för att tona ögonskuggans kanter med.
 4. Dipbrow Pomade är en fransförstärkning som du med tjäle av en pyttesmå pensel förstärker linjen mellan fransrötterna, och du får en fin kant och en mer intensiv blick.
 5. När det gäller ögonbrynen jobbar vi med Anastasias produkter. Med en pyttepensel så börjar vi jobba med böjningen på ögonbrynet och den yttre kanten. Beroende på resultatet där så fyller vi i mittenpartiet ljusare/mörkare beroende på vilket resultat vi vill ha. Dessutom jobbar vi mothårs på den inre sidan och medhårs på den yttre konsten – allt för att resultatet skall kännas naturligt mer än målat.
 6. Nu följer mascaran. Diana använder Pür Volume VIXEN för volym, återfuktning, täthet och vård.

  IMG_4685   IMG_4683

Fixering och Läppar

 1. Puder för fixering – först ljus sedan tona med mörk. Använd Pür 4-in-one.
 2. Afterglow Fixering inne i ögonvrån, ovanför övre läppen samt kinder.
 3. Dax för en krämig rouge som appliceras med en borste. Pür Cheek Stain i nyansen Peach Bellini. Applicera på kindben-panna-haka-hals.
 4. När det kommer till läpparna läggs en tonad bas Pür Lipgloss Stick Coralline och sedan ett gloss ovanpå,

  IMG_4684  IMG_4686

Nu äntligen klara! Det låter mycket men är egentligen inte så mycket om man vet vad man sysslar med 😉 Resultatet tycker jag blev häpnadsväckande!!

FÖRE/EFTER.                                                    Härliga Diana!
IMG_4631  IMG_4552

Läs mer om Diana på styleoffice.se  samt hur du kan boka hennes tjänster.

IMG_4499         IMG_4520

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *