SOC satsar på Hållbarhet

SOC satsar på Hållbarhet

YES!
Härligt när varumärken satsar på hållbarhet. SOC gör nu detta tom deras nya kollektion ReRunLöparkollektionen för dam och herr består av kläder gjorda av återvunnen polyester och är varumärkets största satsning på återvinning och hållbarhet – yey!

Produkterna i kollektionen produceras till största del av garn framställt av återvunnen polyester från bla PET flaskor. Samtliga plagg och produkter i kollektionen är konstruerade med TCS Airflow-teknik som garanterar fukttransporterande funktionsplagg med hög prestanda. ReRun är en förlängning av denna hållbarhetsvision och passar alla löpare oavsett träningsnivå.

I färgprocessen för ReRuns produktsortiment används en vatten- och energieffektiv metod som kallas Solution Dye. Detta innebär att fibern färgas på ett tidigt stadie i produktionsprocessen, vilket kan spara upp till 80% vatten, 60% energi, 60% koldioxid och upp till 60 procent av de kemikalier som används i den traditionella färgprocessen.

Några handplockade favoriter från kollektionen är följande: Löpartights och tröja i skön färg!

brallor       249490_103

Löpartröjan kommer även i följande färger:

249490_102

249491_101

249490_1042

ReRun är en långsiktig satsning för en hållbar framtid när det gäller träning. Konceptet skall bli en återkommande kollektion inom SOC.

SOC’s kolektion ReRun finns att köpa på Stadium

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *