Sthlm Beauty Week 2017- sammandrag

Sthlm Beauty Week 2017- sammandrag

Jag har deltagit på Stockholm Beauty week i alla år, och måste säga att årets upplaga var den bästa av alla. Stället där vi höll till, Konstnärshuset Norrmalmstorg, gav utrymme åt utställare och föreläsningar i tre plan. Det absolut bästa i år var sopen man kunde ladda ner där schemat för dagarna fanns väldigt lättillgängligt och där en avslutad föreläsning ströks även från appen direkt efter – mycket bra organiserat och särskilt omtyckt av en strukturerad person som jag då det som är avslutat inte längre finns på listan!!

Den stora nackdelen i år är att jag redan på måndagen började huttra, tvingade mig tillbaka på tisdagen men sedan var det sängen och täcket över huvudet som gällde. Även resan till Malaga blev avboka i sista stund när hela familjen blev däckad i förkylning. Jag hann med det mesta på Sthlm Beauty Week men hade inte möjlighet att prata med alla utställare som jag hade önskat.

Ett litet sammandrag samt axplock av bilder kommer här.

Härlig entré till Sthlm Beauty Week 2017. Här underbara Maria Forssén som står bakom SBW.

IMG_3781  IMG_3956

Härliga frukostar med fokus på miljö och hållbarhet, här från reko eko.

IMG_4001

Rosenserien fanns på plats. De presenterade en nyhet – Tinted Moisturizer. Några av mina personliga favoriter är ju deras Lip Balm som kommer i 5 härliga dofter, där jordgubb är klar favorit. Snygga och smidiga att ha med sig. Rosenserien är ett ekologiskt märke som har funnits länge. I fjol lanserade de en serie för män tillsammans med Tony Irving som min man har fått testa tidigare. Generellt mycket bra produkter med ingredienser från ekologiska odlingar.

IMG_3997    SubstandardFullSizeRender

Battington Light weight lösögonfransar av silke demonstrerade de perfekta ögonfransarna och hur enkelt man sätter på dessa. Plus för snygga förpackningar.

IMG_3888 IMG_3993

Ljuvliga ekologiska luncher som stillar både öga och gom.

IMG_3893

Det hölls många både intressanta och inspirerande föredrag om bla hållbarhet inte bara ur skönhetsperspektiv utan även livsstil och träning. Här med Weledas Emma Bergqvist tillsammans med träningsprofilen Sassa Asli.
Även Maria Åkerberg höll ett intressant föredrag om företaget med samma namn. Jag är glad att nu skönhetsbranschen börjar titta på insidan, dvs vad man stoppar i sig, eftersom forskning påvisar att endast krämer hjälper till ca 20% – resterande kvalité på huden kommer av vad vi faktiskt stoppar i oss. Maria Åkerberg lanserar ett probiotika tillskott i April som skall hjälpa problemmagar. Bra initiativ!

IMG_3896  IMG_3992

Alissa Beauté fanns på plats. Ett Italienskt SPA och salongskoncept med exklusiva produkter för ansikte och kropp. Alissa Beautés produkter utmärker sig genom sin kombination av naturliga oljor, sheasmör, innovativ teknologi och högaktiva ingredienser – helt utan parabener, mineraloljor och sulfater.

IMG_3994

Tyska ekologiska AnneMarie Börlind visade upp några nya produkter – En Anti-Aging Cream Mask samt solskydd med spf 50.

IMG_3996

BIOFOOD och PUKKA var givetvis på plats med sina grymma produkter – allt ifrån kokosvatten, teer, choklad, grönkålschips och mycket mer hälsosamt för insidan.

IMG_3998

TECHNIC presenterade sin nyhet – Strobe FX Cream som har blivit en populär produkt för att enklare få ett solkust ansikte.

IMG_3999   IMG_3927

LIP – en ny svensk produkt på marknaden som ersätter den traditionell intimare produkterna med denna ljuvligt doftande, ekologiska, vegansk intimvårdprodukt med 100% rent innehåll för den känsligaste delen hos oss kvinnor. Oljan rengör utan att torka ut eller skapa irritation – istället vårdar den, ger näring och skydd. En fantastisk produkt!

IMG_3942

BARR Sweden var en intressant överraskning. Ett Norrländsk företag som gör ekologiska ansiktsoljor, babyoljor, gravidoljor samt kroppsoljor. Med extraordinära ingredienser från de djupa skogarna i vackert paketerade flaskor har flera av produkterna nominerats i olika kategorier i Organic Beauty Award 2017.

IMG_3925  IMG_3903IMG_3902

Serummasker är det senaste och här lanserar MASQ+ sina nya serummasker. Jag fick med deras after sun serum mask som skall testas när jag åker till Mallorca om två veckor – härligt!

IMG_3959

Yes, det var ett plock från årets Stockholm Beauty Week som i år får stora tummen upp till fint arrangemang, intressanta utställare, proffsiga föreläsningar, trevligt mingel med mat och dryck mm. Fortfarande sorgsen för att jag missade den stora modevisningen på onsdag kväll då jag istället fick ligga i sängen, men men…längtar till nästa år igen!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *